top of page

Chovné podmínky platné od 1. 1. 2023

Aktualizováno: 9. 3. 2023

Od 1. 1. 2023 vejdou v platnost nové chovné podmínky, dokument naleznete "ZDE"


Jaké jsou hlavní změny?


Bod 2. Podmínky uchovnění - u výstavního ocenění jak u varianty 1 tak i 2 se přidává, že jedna z výstav musí být klubová výstava KCHLS - nové znění bodu 2.5.:

2.5. Výstavní ocenění:

a) Varianta 1: 3x výstava po roce věku – z toho 1x klubová výstava KCHLS a 1x výstava vyššího typu (národní, mezinárodní, klubová, speciální), ocenění minimálně VD; od 2 různých rozhodčích

b) Varianta 2: 2x výstava po roce věku – z toho 1x klubová výstava KCHLS a 1x výstava vyššího typu, ocenění minimálně VD + ZV nebo jakákoliv zkouška z výkonu


Dále se přidává zcela nový bod - popisná přehlídka (protokol z popisné přehlídky, který je nutný mít pro uchovnění, je u jedinců uchovněných v roce 2023 možné doložit později, pokud bude jedinec uchovněn do doby jejího prvního konání, nejdéle do konce roku 2023). Klubové výstavy budou v termínech 6. a 7. 5. 2023 v Náměšti na Hané, 23. 9. 2023 v Kolíně.

2.6. Popisná přehlídka po roce věku:

koná se 2 x ročně v rámci klubové výstavy KCHLS. Slouží k posouzení exteriéru psa a jeho povahových rysů. Je vodítkem pro chovatele i poradkyni chovu při výběru vhodných chovných párů.


Posledním novým bodem je bod 2.7., při zaslání žádosti o uchovnění je třeba vzít na zřetel, že poradkyně chovu má na vyřízení žádosti lhůtu 30 dní:

2.7. O uchovnění žádá chovatel písemně poradkyni chovu plemene Kooikerhondje. Žádost bude vyřízena do 30 dnů od zaslání všech dokumentů.




390 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Transformace KCHLS

Vážení členové KCHLS, přátelé kynologie, retrívrů, slídičů a vodních psů! Klub chovatelů loveckých slídičů letos slaví 100 let své existence a je tak nejstarším chovatelským k

bottom of page